Jag har rätt och du har fel!

I tider av flyktingströmmar, i tider då vi behöver slå vakt om kärleken till varandra, i tider då pengar är viktigare än det viktiga i livet, i tider som vi kanske upplever som motiga och som om världen och allt bara är på väg åt fel håll så vill jag, likt många, bli uppläxad av Hans Rosling (se också Gapminder) och se och höra honom förklara för en dansk tv-journalist hur världen är!

rosling dr2

Vi kan väl i sammanhanget också påminna om Henrik Schyfferts inlägg och matematik om flyktingmottagande?

Vi får förstås inte glömma det allt annat än färdiga arbetet med att sprida kärlek i världen och inte glömma att vi har möjlighet att älska för att Gud har älskat oss först! Vi behöver inte prestera kärleken, bara låta Gud ge oss och föra den vidare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: