Tänk om det är sant; att någon har nyckeln till fred i mellanöstern!

Det står var och en fritt att tänka och tycka, det står var mediakanal fritt att välja perspektiv, men det gör varje människa väl att söka sanning och balans som opinionsbildare.
Tänk om det är sant, att vi i väst och den bild vi väljer att ha om mellanöstern och dess konflikter förlänger lidandet och försvårar fred och läkedom och försoning? Tänk om någon dock sitter med en nyckel till fred, som de inte använder?
Några tankar om Israel och dess omgivning bjudes här.

Förvånansvärt onyanserad rapportering | Världen idag – världen ur ett kristet perspektiv.

Ur texten:

Det är också märkvärdigt tyst om Hamas regim i Gaza, hur de förtrycker meningsmotståndare, kristna, kvinnor och homosexuella eller att de över huvud taget har en stor skuld i situationen för människorna i Gaza.  Jag kan inte förstå besattheten vid Israels skuld medan Hamas fråntas allt ansvar. Hamas sitter faktiskt med nyckeln till dörren, inte Israel.

Sedan vet jag inte om allt som påstås i artikeln är sant, jag vet inte om mängden varor och personer är tillräckligt, eller om det borde vara annorlunda så att det skulle finnas en rättfärdig stat med blå-vit flagga i mellanöstern är inte vad jag anser, jag anser snarare att vi i den rättfärdiga staten med den gula och blå flaggan bör besinna oss och söka båda sidors bästa och hjälpa varje försoningsansats!

Ett exempel som vi borde be och arbeta för tycker jag är de skolor där israeler och araber går tillsammans, gott med sådana exempel tycker jag!

Läs om skolan ”Bro över Wadin”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: