Ambulansen i Åsele

Häromdagen gick jag förbi två av Lyckseles ambulanser och mina tankar gick då till Åsele och den bortrationaliserade ambulansen där, även till Dorotea och deras oro för försämringar av vården.

Att vara politiker eller landstingsdirektör är givetvis inget lätt uppdrag, kanske är det i stort sett bara otacksamt eftersom man måste göra det som är bäst för alla och ändå blir många missnöjda, missnöjet kan dock drabba fel personer än de som fattar besluten. Man blir utsatt för den bild media vill visa upp och de reaktioner människor har som kanske inte alltid ser till samma helhet som en politiker måste göra.

Ändå vill jag lyfta frågan om ambulansen i Åsele ännu en gång, trots att redan tidningar, radio och TV har tagit upp den.

Olika personer anställda i Svenska kyrkan i södra Lappland, främst präster och diakoner, har protesterat mot nedläggningen i en debattartikel och många andra har försökt att på olika sätt stödja Åsele i kampen för ambulansen.

Det som slår mig är hur svårt det verkar vara för ansvariga politiker och tjänstemän att säga att det är en besparing och att det antagligen blir en försämring. Sedan kan ju vederbörande lägga till något om att det inte är vad någon önskar, kanske rent av lägga till att om någon nu har en god idé så är man välkommen att framföra den.

Som det blir nu framstår de höga företrädarna som onödigt distanserade och känslokalla, rent av blinda. Kanske är det inte korrekt räknat heller med tanke på vilka delar av landstingets resurser som nu oftare än förut måste aktiveras när ambulansen inte utför samma uppgifter som förut?

Så här kommer, helt oombett mitt förslag: Om det nu nödvändigtvis ska prövas med en akutbil, varför inte pröva den i Umeå? Där kanske man har möjligheten att skicka lite olika typer av hjälpfordon till olika typer av olyckor, men i Åsele och annorstädes finns inte möjligheten att välja på samma sätt.

20120312-171609.jpg

Kanske finns det ändå hopp? Här får vår tro på en Gud som gör under hjälpa till att lyfta oss och vi får be om ett ingripande?

Mer påtryckningar med ockupation av sjukstugan i Åsele.

Samarbetstankar

Samarbete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: