Vikten av att förstå bredden och längden och höjden djupet

Ibland frispelar min hjärna och kan komma på de mest underliga kopplingar, men ibland är det mer logiskt, kanske är detta ett sådant tillfälle? Som en del vet så har vi en ganska söt bil som ibland går under namnet Hulda, men oftast benämns den bara ”bilen” eller möjligtvis det än mer prosaiska ”V40:n”. Det är alltså en Volvo och därtill en kombi, men till skillnad ifrån de Volvo kombi som jag är uppväxt med så bjuder inte denna några stora lastutrymmen, utan noggrannhet och smidighet anbefalles när man ska fylla det runda, grunda och låga bagageutrymmet (och det är ändå sedan man väl fått godset förbi den trånga bagageluckeöppningen (liknelsen om kamelen och nålsögat förklaras lätt med hjälp av något skrymmande gods).

Hulda i Uppsalaregn, utan last

Ryms det något härinne?

Nu över till andra mått som håller inte bara för en resa eller en bil utan för hela evigheten:

Måtte [Gud] i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin ande, så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom, så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er. Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka, hans är härligheten genom kyrkan och genom Kristus Jesus, i alla släktled i evigheters evighet, amen (Efesierbrevet 3:16-21)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: