Bilköparvånda: ett är nödvändigt

För tillfället surfar jag runt bland Blockets olika sidor för att söka efter lämpliga bilar att rekommendera. Ofta är det många olika faktorer som ska förenas: Säkerhet, bränsleförbrukning, fördomar och erfarenheter, långmilare eller lågmilare, årsmodell, storlek, komfort och en hel rad andra faktorer. Lätt är det inte och en mängd kompromisser behövs. För oss slutade denna undersökning med att vi numera vet allt (nåja, mer än innan i alla fall) om Volvos S/V 40 modeller och att vi också inhandlade ett vackert rött exemplar av Volvo V 40. Ibland kallas hon ”Hulda”, men oftast körs hon bara och ibland får hon lite omvårdnad.

Hulda i Uppsala

Att köpa bil är ett tillfälle av vånda, hur förvaltar jag de tillgångar som Gud gett på ett bra sätt? Det är en viktig fråga, mycket viktig! En annan fråga som kommer fram i bilköpande och i vardagen allt som oftast är vad som är viktigt, vad som är viktigast. Jesus borde svaret vara, men ibland är det ack så svårt att säga det och ändå vara sanningsenlig. Två tankar utifrån texten om Jesus, Marta och Maria får avsluta:

Anna-Sara

Tobias Bäckström

 

2 svar

  1. Vånda och osäkerhet följer hand i hand, det som är viktigt när man köper bil och har familj sammanfattar jag i Köp så stort ni kan!
    Mvh
    familjebilen.wordpress.com

    • Mmm, det är en god regel, flera aspekter tillkommer såsom säkerhet (som dock rätt så väl tillgodoses av detta råd), men också att bilen i den mån det går ska inverka så lite skadligt på Guds skapelse som möjligt, att pengarna man använder för inköpet ska vara ett gott sätt att förvalta de resurser som Gud gett mig, men såsom varande uppväxt i diverse Volvo (144, 145, 244, 245 och 740) så håller jag i princip med! Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: