Ljuset har återvänt!

Efter ett ofrivilligt bortavarande ifrån den världsvida webben så är vi nu åter, tack vare min intelligenta svåger (tillika Anna-Saras broder). En ”hard reset” (alltså ut med stickproppen ur väggen, vänta och så sätt tillbaka den igen) så funkar allt*, oförklarligt som allt för ofta i det nya, moderna felfria tekniksamhället. Tack så mycket!

Ljuset kommer åter? Bild ifrån personalresan till London, någon form av marsch för eller emot Nordirlands självständighet (antagligen mot).

Noterar att sedan valet så har inte mycket hänt, förutom att det är marknad i Lycksele och att några skribenter nu äntligen har noterat att ondskan varken fanns personifie

rad i herr Adolf eller i Jimmie Åkesson. I stället är det väl så att vi alla har mycket att sträva mot om vi ska kunna mota ondskan ur världen och att vi alla ytterst har att lita på förlåtelsen för vår ondska, våra synder, genom att Jesus har tagit konsekvensen av densamma på sig i sin död på korset och gjort det möjligt att bli fri genom sin uppståndelse:

Jag förstår inte mitt sätt att handla. Det jag vill, det gör jag inte, men det jag avskyr, det gör jag. (Romarbrevet 7:15)**

Detta innebär ju förstås inte att jag tror på så mycket gott ur den uppkomna situationen, men trots allt är ju 5,7% inte 57% eller ännu mer så att fortsätta kämpa för ett godare Sverige än vad som varit och en bättre migrationspolitik än förut är fortfarande kamper som måste kämpas och vinnas!

Söndagens predikan i Lycksele kyrka innehöll några visdomsord om radikalitet som gick ut på att om vi tyckte predikan var radikal så var den ändå mindre radikal än vad Jesus och bibeltexterna var, något som bör stämma till eftertanke då vi talar om relationer (som i fallet om ett bättre Sverige och en humanare migrationspolitik). Jesus levde gott och han kallar oss att ta emot Guds kärlek så att vi kan ge den vidare.

Några kommentarer:

Kyrkorna i Sveriges Kristna Råd har sammanställt en rapport om det svenska asylsystemet.

* Givetvis var det inte datorn det var fel på, fattas bara, utan själva fördelaren av det trådlösa närverket.

** Läs gärna sammanhanget i Romarbrevet 7:14-25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: