Valet 2010. Vem vann?

Vi har varit på personalresa till London från i tisdags till i måndags morse. Vi har bott på Svenska sjömanskyrkan, vilket låter mindre osedligt på svenska än på engelska (det var svårt att komma på ett bättre ord när vi skulle berätta för olika personer var vi bodde), och några av oss på Finska sjömanskyrkan.

Efter några timmars försening är vi äntligen utanför Svenska sjömanskyrkan

Vi som bodde på den svenska var nog allmänt överhövan nöjda. Trevliga människor som mötte oss, god frukost och bra rum! Den finska gav tyvärr upphov till mindre jubel.

Det är ett politiskt intresserat och medvetet arbetslag som vi är i och följaktligen så var vi mycket nyfikna när klockan hade passerat 8 på kvällen. Hur har det gått? Kom NSDA… förlåt Sverigedemokraterna in i riksdagen? Vilket block blev störst? Fick detta block i så fall egen majoritet? Vem vann egentligen? Kunde man gjort annorlunda för att minska inflytandet från Sverigedemokraterna? Många av frågorna fick ju sina svar, men den viktigaste frågan: Vem vann? är väl fortfarande obesvarad (Wetterstrand/Eriksson, Reinfeldt, Sahlin). Ett stort arbete ligger framför politiker och oss andra att visa på det gudagivna människovärde som vi alla har, nu tänker jag inte bara på vad Jimmie Åkessons parti vill utan att det gäller i alla våra relationer och i våra prioriteringar varje dag och stund.

Vi har en stor uppgift att be för de som styr i politiken och i ekonomin och på andra sätt.

4 svar

 1. ”Kom NSDA… förlåt Sverigedemokraterna in i riksdagen? ”

  Ibland stöter man på sånt här och jag har alltid undrat om det är okunskap eller ren illvilja som ligger bakom. Tror alltså skribenten att Sverigedemokraterna (SD) har någonting att bestyra med nationalsocialism? Att det är en teknik som används av fulmedia för att försöka skapa negativa associationer hos ignoranta eller allmänt politiskt ointresserade röstberättigade är ju en sak. Men denna blogg kanske inte riktigt har den publiken. Eller är det ett slags mental ‘high five’ bland er som tycker rätt?

  • Det är väl bara att fråga? Det är väl inte ren illvilja, eftersom ondska inte är ren per definition, men lite illvilja kombinerat med associationer till Sverigedemokraternas tidiga historia med för starka kopplingar till nynazism och vit makt-rörelse/företeelser (precis som Vänsterpartiets tidigare kopplingar av allt för stark grad till den likaledes okristliga kommunismen). Jag skapar gärna negativa associationer (eller bidrar till ett uppvaknande eller hur jag ska uttrycka det) mot allt som inte värnar livets helighet, människans värde såsom skapad och älskad av Gud, och som inte heller verkar för att lyda Jesu befallning om att värna hans minsta.
   Det är verkligen inte bara sverigedemokraterna som driver politik som jag tror att vår Herre tycker är svårsmält, de flesta av oss lever också efter allt annat än det dubbla kärleksbudet:

   Du Skall älska Herren, din Gud, med hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag: Du skall älska din nästa som dig själv. (Matteusevangeliet 22:37-38)

 2. visste ni att ni står som en av de tio mest växande bloggar på wordpress just nu? Såg det nyss, klickade på rubriken och såg era ansikten! Trevligt! Låter som att ni trivs och har det bra. Välsignelse // rebecka

  Rebecka Gustafsson
  pastorsadjunkt Ålidhemsförsamling

  • Oj, så kan det gå! Kanske våra 15 minuter i rampljuset? Vi trivs bra i Lycksele, mycket nytt fortfarande, men det tar sig! Frid och välsignelser till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: