Andlig klarsyn, svårt och viktigt

Helgen har varit ett kringflackande predikantliv, och också en helg med många goda möten och trevliga tillställningar. Jag har fått vara i Vinliden, på Motorveckan och i Örträsk.

Jag vill dela med av några rader ifrån en av helgens sjunga psalmer:

Låt din Andes morgonstrimma skina i vår mörka själ. Låt oss i ditt ljus förnimma vad som är vårt sanna väl. En beständig tro oss giv och det ondas makt fördriv. Kraft och glädje oss förläna att din goda vilja tjäna.

Styrk din kyrkas svaga skara med den gyllne fridens band och för allting ont bevara hus och hem och fosterland. Avvärj tvedräkt, split och strid, främja enighet och frid. Övervåld och skräck förjaga och i mildhet oss ledsaga. (Svenska Psalmboken nr. 488 verserna 2 och 3)

Inte annat än att säga amen på denna bön, en bön om att få se oss själva i det ljus som Gud ser oss. Som syndare, men som räddade syndare genom Jesu död och uppståndelse och som människor som är kallade att tjäna rätt och sanning, fred och kärlek i den kraft som Anden ger oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: