Religiösa ungdomsförbund, ungdomsstyrelsen, homofobi och demokrati

Den som bara är lagom intresserad av nyheter har kunnat läsa eller höra att radioprogrammet Kaliber har uppmärksammat att några kristna ungdomsförbund verkar i en demokratisk anda som helt fångas av våra svenska lagar om yttrandefrihet, tryckfrihet, religionsfrihet och föreningsfrihet: De har helt enkelt en inte helt politiskt korrekt syn på homosexualitet, att synen däremot tycks förenlig med Bibel och kristen tro (vilka borde vara viktiga för ett kristet ungdomsförbund) och samtidigt med ett medmänskligt och kärleksfullt förhållningssätt till bröder och systrar som omfattas av någon av regnbågens bokstäver: hbtq.

Detta uppmärksammades i stora medier förutom Sveriges Radio också i SVT, DN och SvD.

Detta tvingade ungdomsstyrelsen att ta upp frågan, trots att de redan kontrollerat ungdomsförbunden på dessa punkter (känns kanske inte som en fungerande demokrati att den som skriker högst och får media på sin sida vinner?). Intressant kommentar hos Folkbladets (Norrköping) ledarskribent.

Nu till frågan, har någon sett vad resultatet blev? Det är nämligen klart. Av någon anledning tycks det inte lika intressant, dock så har det uppmärksammats av bland annat Världen idag och SVT. Det var inte diskriminering var svaret, men frågan om hur intolerant ett demokratiskt samhälle kan vara kvarstår för mig.

En intressant kommentar finns i Dagen.

Förövrigt kan sägas att program som Kaliber fyller mig med viss tillförsikt att det finns ett djup och ett driv i journalistkåren att granska det samhälle vi lever i istället för att bara rapportera om vad som skett i de senaste såporna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: