Ny predikan på Heliga trefaldighets dag eller Missionsdagen och kristna skolgrupper

Nu börjar det röra på sig lite i predikandet, denna är ifrån Lycksele kyrka på själva Gudomens egen dag. Men som man också kan ana i det dubbla temat, Guds väsen har med oss att göra, Guds väsen har med mission att göra.

När jag nu skriver om mission och om Gud och Guds karaktärsdrag så är det kanske värt att uppmärksamma skolverkets okunnighet och partiella blindhet, en blindhet och okunnighet som jag upplever allt för ofta får framträda och får företräde (exempelvis när den delas av olika instanser inom migrationsverket och i asylprocesser, och tillika delas av politiker och opinionsbildare allt för ofta journalister och andra inom media).

Jag fastnade denna gång för två artiklar ur Dagen, dels ifrån den 4 juni och Claes-Göran Aggebo ifrån Skolverket, och dels ifrån idag (9 juni) med respons på detta.

Sveriges Radios program Kaliber samt Brunchrapporten har också mer eller mindre begåvade tankar kring detta med kristen tro och skola/vardagsliv. Notera gärna lagtexten på högersidan. Kan kännas svårt att riktigt förstå att man inte kan ha en kristen skolgrupp med rastaktiviteter i en demokratisk skola utifrån skollagen i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: