Mediakrönika: Kronprinsessbröllop

Knäppte på TV:n, strax efter 20 i afton. Vi kom mitt in i ett program om kronprinsessan och monarkin (med bland annat bilder ifrån kungens eriksgata i Nordmaling), viket följdes av ännu ett avsnitt i serien om kungliga bröllop. Jag funderar ibland på vilken hund som får mest mat i mig, den republikanska (huvudet?) eller den monarkistiska (hjärtat?)? Käre svärfar har en vinkling kring detta med eventuell brudförsäljning (nej, det där var lite elakt det är ju trots allt ganska fint med brudöverlämning, men samtidigt så skaver det mot något inom mig). Om det är som hovet försöker göra gällande, att framledandet av Viktoria skulle visa att Daniel har accepterats att vara med i statsbäreriet så tror jag att den symboliken hade varit tydligare om kungen hade lett fram Daniel till en väntande Viktoria. Då hade statschefen överlämnat en accepterad gemål åt den blivande statschefen.

Förövrigt är att rapportera att vi nu närmar oss den stora dagen med stormsteg och att förberedelserna idag tog ett stort steg framåt genom att bröllopskläder anskaffades (helt färdiga är vi nu inte, men den svåra biten tror jag att vi avklarade idag i residensstaden).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: