Nationaldag och Jesusmanifestation

Imorgon är det Sveriges nationaldag, en dag som ofta brukar utmärkas av ekumeniska gudstjänster som ett utslag av vår kallelse som kristna vara ett, en slags lokal Jesusmanifestation. Förra året var detta en anspänd dag då rasistiska grupper valt att samlas i Skellefteå och just på torget under den tid som var bokad för gudstjänst. De finns mycket att säga om detta, till exempel att kampen för alla människors rättigheter och påminnandet om alla människors skyldigheter aldrig blir riktigt klart (på den här sidan evigheten), och att kampen mot en förkastlig åsikt och yttringar av denna lätt kan bli allt för lik och föras med allt för snarlika metoder som det man bekämpar. Lite utav detta visade sig tyvärr föregående år. I år hoppas jag på en god gudstjänst och stark bön för Lycksele och vårt land och sedan ett trevligt fortsatt firande av nationaldagen på Gammplatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: