Gott nytt nådeår!

Det gamla är förbi, det nya har kommit. 2009 hälsades av arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin som ett skitår, vilket har fått efterföljare genom SSU i år (kanske inte snällt eller rättvist, men en smula påpassligt).

I kyrkan är man som vanligt lite före. Kyrkoåret började den 29 november, alltså första advent. Tema t för den söndagen, som sedan sätter tonen för hela det nya året är: ”Nådens år”. Är inte det fantastiskt? År efter år så finns Gud vid alla människors sida, goda och onda, rika och fattiga, och sträcker ut sin hand redo att ta tag i den som sträcker sin hand mot den helige. Det nu ingångna 2010 är utropat som ett bönens år i Svenska kyrkan, låt oss tillsammans ta tillfället i akt att be med människor till frälsning och be för oss själva, vår församling (oavsett vilken del av Kristi kyrka den tillhör) och vårt land och vårt samhälle!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: