Saab och Maria och klimatet

Denna helg har för bloggen inneburit många sökträffar för predikningar över fjärde advents tema: ”Herrens moder”, alltså Maria. Jag ber och hoppas att de som sökt och funnit blivit uppbyggda och själva kan byga upp andra i de fall där ni står i predikotjänst.

I Sverige har mycket av intresset handlat om SAAB och den nu uppkomna bristen på SAAB bland bilvärldens varumärken, en lite tår kan jag känna i ögonvrån. En bön för alla familjer som får denna dystra julklapp.

I världen har fokus legat på det ”Rädda världen projekt” som man samlats kring i Köpenhamn. En bön för vårt gemensamma hem.

Hur kan jag då göra något? För vår värld, för min medmänniska, för Guds rike, för mig själv? Vi kan alla säga som Maria och ställa oss i Guds tjänst för att bära Jesus till vår värld:

Maria sade: Se, jag är Herrens tjänarinna. Må det ske med mig som du har sagt. (Lukasevangeliet 1:38)

Vi får lita på att det är för vårt och andras bästa, och att Guds löfte håller:

Ty för Gud är ingenting omöjligt. (Lukasevangeliet 1:37)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: