Vad en skelleftebo gör på domsöndagen

Nu vet jag vad skellefteborna gör en söndag kl.11!
Ja, väldigt många söker sig till en kyrka för att fira gudstjänst. Men nu vet jag vad resten av befolkningen gör. De går broarna runt!
I går var en sådär fantastiskt solig och vacker dag som bara skrek efter att få användas till en lång och härlig promenad och eftersom jag skulle fira gudstjänst i S:t Örjans kyrka kl.16 så passade jag på att gå den där promenaden just kl.11. Så just när jag låste ytterdörren började alla Skellefteås kyrkklockor ringa, och det kändes ganska märkligt att inte vara med.
Men promenaden var härlig och jag mötte måååånga på min väg. Landskyrkan ligger i ena änden av rundan ”broarna runt”, och när jag vid 11:30 var där kunde jag inte låta bli att slinka in en kortis för att insupa atomsfären. Halva trosbekännelsen var jag med på och sedan bar det hemåt.

Kl. 16 när mörkret redan sänkt sig över bygden var det så dags för oss i Skelleftehamn att fira domsöndagen! Det blev en fin gudstjänst med skön sång av Sandra Hansson. Min predikan hittar ni under ”Anna-Saras predikningar”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: