Svininfluensan i Skellefteå

Så har det hänt, mamma meddelade mig via sms: Svininfluensan (okej egentligen ”influensa A H1N1”, om jag har förstått det rätt) har nu kommit till Skellefteå och inte vilken del som helst av denna inte allt för stora stad, utan till Sörböle, alltså platsen där vi bor (”Mekane Walldén”)*. Den har brutit ut bland Sörböleskolans elever kunde vi bland annat se på TV4-nyheterna.

Det verkar ändå rätt så lugnt i vår stad och enligt rapporter så har ingen blivit allvarligt sjuk vad man vet, men nu återstår väl för oss att göra som Skriften säger, att be och arbeta för vår stad:

Gör allt för att den stad jag har deporterat er till skall blomstra, och be till Herren för den Ty dess välgång är er välgång. (Jeremia 29:7)

Nu är vi väl inte deporterade hit utan har valt denna stad självmant, men att arbeta och be för den är nog lika Gudi behagligt! Man skulle också kunna lägga märke till hur rätt Jeremia hade om man ser till de senaste årtusendena, så länge det går bra för en stad, ett land eller en plats så är det helt okej med judar (och utlänningar och andra, enligt människors uppfattning, avikande typer), men så fort det börjar kärva till så sitter de trångt till.

Pogromer, alltså våld och förföljelse mot judar, har vi sett av och till i olika delar av världen, nu ser vi ett hårdare kliat mot judar och kanske också staten Israel, eller så blandar man bara ihop dessa två.

Vi ser också hur detta finns i Sverige, Sverigedemokraterna är ständigt aktuella med sitt rasistiska och oetiska program så fort det vankas demokratiska val, även om det så gäller Svenska kyrkan, helt absurt.

Vi  kan ju passa på att minnas att även killen med mustaschen blev framröstad till en ledarposition,

* Mekane Yesus-kyrkans webblats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: