Nyhet och enhet

Jag har (som en del säkert noterat) varit en lat bloggskrivare under de senaste veckorna, men jag ska försöka göra bättring. Jag är ju numera präst i Skellefteå St. Örjans församling, och det betyder att jag är NY återigen. Det är JOBBIGT att vara ny. Jag menar, det är ju inte bara jag som är ny – ALLT är ju nytt (för mig). Hjärnkapaciteten när jag landat hemma har väl inte varit på topp om man säger så.
Men trots min nyhet så trivs jag bra i min nya församling, med alla nya människor, och en del börjar faktiskt snart bli mer av kändisar för mig och det är alltid en skön känsla.

I kväll har jag varit på två olika gudstjänstgruppsplaneringar*, en i Skelleftehamn och en i Ursviken. I Skelleftehamn har man haft gudstjänstgrupper ett tag men i Ursviken var det faktiskt premiär ikväll! Så det är inte bara jag som är ny :-)
Vi talade om nästa söndags texter som sammanfattas i temat ”Enheten i Kristus”, vi får se vart det bär hän i predikan på söndag. Ett stort och viktigt ämne är det då alla gånger!

* Gudstjänstgrupper är grupper som deltar i förberedelserna för en gudstjänst och har uppgifter i densamma. Gruppen och den präst som ska tjänstgöra följande söndag samlas på tisdagen för att fördela uppgifter och samtala om söndagens text och tema. Genom att gudstjänstgrupperna är med i gudstjänsten blir fler delaktiga och förhoppningsvis upplever vi alla att gudstjänsterna blir mer levande och berörande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: