Återigen dags att be, snart är det kyrkoval

Nu är det snart dags:

kyrkovalslogga

Hur känner du inför det stundande kyrkovalet? Kanske glädje och förväntan, eller dysterhet och modfälldhet? Man kan säga mycket om sättet att utse Svenska kyrkans högsta beslutande organ, man kan säga mycket om olika nomineringsgrupper och olika kandidater. Och låt oss göra det, låt oss säga mycket, men låt oss säga det i en medmänsklig ton.

Det finns människor, och kanske hela nomineringsgrupper, som tycks vilja stretcha begreppet ”kyrka” till det yttersta och där bortom. Vad vi behöver i Svenska kyrka är givetvis mer Ande och liv, på riksplan, på stiftsplan och lokalt i församlingarna och de enskilda kyrkorna.

I Sankt Olov har vi redan börjat med detta, det levande vattnet  forsade fram en kväll och en morgon första veckan efter semestern, mycket uppmuntrande!

Levande vatten i Sankt Olovs församling

Notera också att man ser sig nödgad att varna för vattnet som flödar fram. För så är det ju, att när vi fylls av, och leds av, Anden, då är det värt att utfärda en varning. För om Gud allena får råda, då finns det nog inte mycket som hindrar väckelse och därtill hörande arbete för alla Guds arbetare. Låt oss be så att detta kyrkoval blir en del av Jesu uppmaning:

Skörden är stor men arbetarna få. Be därför skördens herre att han sänder arbetare till sin skörd. (Lukasevangeliet 10:2) Bibel 2000

Förövrigt anser jag att du bör rösta på Anna-Sara Walldén i valet till kyrkomötet den 20 september 2009.

2 svar

  1. Det går inte att se videon. Den kallas ”privat” och kräver inbjudan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: