Surströmmingen och dopet, att spisa med andakt

I torsdags var det surströmmingspremiär, något som jag tror engagerade oss svenskar lite olika mycket!? I Skellefteå var det i alla fall en ganska stor händelse, i någon vecka har man kunnat köpa färsk mandelpotatis och förra årets inläggningar av surisar, som de kallas här. Vår lokala närbutik, Coop Forum, har haft några pallar med denna delikatess i kylrummet.

Vi avklarade surströmmingen i glada vänners lag förra onsdagen, alltså innan vi hade en digitalkamera att tillgå så bilder från denna trevliga tillställning måste ses i pappersform (välkomna att besöka oss och våra fotoalbum!).

CIMG0132

I tjänsten var jag på surströmmingsskiva i Kusmark i onsdags, då anmodades jag också att hålla andakt.

Så välkommen att möta fisken Gabriel och din dopgåvor; jesusfisk i allmänhet och surströmming i synnerhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: