Lär känna Gud under ateistkampanj!

I Tyskland existerar kanske inte Gud, precis som i Stockholm, Göteborg och Malmö och en del andra städer.

Humanisternas kampanj för att vilseleda människor pågår och har pågått i olika former över Europa en tid, oftast har bussar varit involverade som budskapsbärare. Resultaten är nog lite olika och svaren på hur det gått varierar nog beroende på vem man frågar. Nicky Gumbel i Holy Trinity i Bromton, England, menade att dessa kampanjer, på bussar i London, hade gett resultatet att fler än tidigare hade börjat på deras Alpha-kurser. Det är ju roligt och bra om det är så, då har ateistkampanjen åstadkommit något gott! Heders!

I Tyskland har organisationen Campus für Christus haft ett annat sätt att ta tillvara på den uppmärksamhet och det intresse för Gud och andlighet som kampanjen skapat: Man har målat sin egen slogan på en buss och, enligt uppgift, följt efter turnébussen som proklamerat att Gud sannolikt inte finns.

Hur det har gått kan man bland annat läsa om i Sonntagsblatt, och på andra ställen, särskilt om man är lite slängd i tyska.

Så vad kan du  och jag hitta på för klokt sätt att ta upp andras funderingar och hjälpa andra få befrielse och kärlek ifrån Gud?

Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger. Men låt det ske ödmjukt, med respekt och ett rent samvete, så att de som talar illa om er goda livsföring i Kristus får skämmas för sitt förtal. Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar. (1 Petrusbrevet 3:15-17) Svenska Folkbibeln

Vi uppmanas att aktivt verka för andras räddning:

Jag besvär dig vid Gud och Kristus Jesus, som skall döma levande och döda, jag besvär dig vid hans ankomst och vid hans rike: förkunna ordet, träd upp i tid och otid, vederlägg, tillrättavisa, vädja – tålmodigt och med ständig undervisning. (2 Timotheosbrevet 4:1-2) Bibel 2000

6 svar

 1. Mja, lite lite ovårdat språk här, och kanske också lite oklar argumentering. Mer stringens och substans skulle nog vara önskvärt!

  Minns vad Bibeln säger: ”Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger (1 Petrusbrevet 3:15) Svenska Folkbibeln

 2. Jävla freak.

 3. Om ni konverserade så verkar ju då Humanisterna vara ute och cykla? De säger ju i och för sig bara ”kanske”. Gör gärna testet på , kul med lite tendensiös svart/vit-het!

  Tack för klokhetsepitetet! Jag var också avkopplad och frånkopplad, men jag hade bett WordPress att publicera mitt inlägg denna dag. Vi syns i morgon!

 4. Klokt skrivet. som vanligt. Blir bara litet brydd över hur du har kunnat blogga den 18 juli. Vi andra var helt frånkopplade då. (Och föralldel rätt avkopplade också)

 5. Va, finns inte Gud i Göteborg? Jag pratade ju med Honom nyss! ;-)

 6. Vi har sett att du skriver om samhälls- och livsåskådningsfrågor.
  Den 20 september är det kyrkoval i Svenska kyrkan.
  5, 6 miljoner medlemmar är röstberättigade.
  Får vi förse dig med aktuell information om kyrkovalet och om Svenska kyrkan?
  Hör då av dig till kyrkoval@svenskakyrkan.se. Skriv Bloggare i ämnesfältet. Hälsningar från Svenska kyrkans valkansli i Uppsala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: