Kyrksöndag med vemod och värme

Idag har jag predikat och firat gudstjänst i Landskyrkan här i Skellefteå (d.v.s. huvudkyrkan i ”min” församling), det var fint men lite vemodigt eftersom jag kommer att byta församling efter semestern. Vår kyrkoherde Tim bad en sändningsbön för mig och det kändes gott, och ett fint avslut. Efter fullgjorta uppgifter i Landskyrkan begav jag mig ut till Bonnstan med Martin och Magnus, det är nämligen kyrkhelg i helgen. Denna har inte, som namnet egentligen antyder, något med kyrkan att göra utan är Vuxenskolans initiativ. Man har återupptagit traditionen att ha marknad i Bonnstan, vilket man hade förr då alla samlades för att gå i kyrkan… det var en fin marknad med mycket fint hantverk – men visst hade det varit roligt om det hade fått vara KYRKhelg på riktigt också?

Det var för övrigt grymt varmt att vandra omkring i Bonnstan i helsvart!

Jag provade en tovad hatt på marknaden

Jag provade en tovad hatt på marknaden

2 svar

  1. Får man fråga vart det bär härnäst för er? Fin hatt förresten. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: