EU-parlamentsval, spänningen stiger

Jag hoppas att du tillhörde de cirka 44 % som igår, eller tidigare (likt ofta mina föräldrar), kämpade för demokratiin genom att avlägga din röst i EU-parlamentsvalet!? Om man finner valet (eller föremålet för detsamma) snudda vid det demokratiskas utkant så bör man minst visa detta genom att lägga en blankröst, sofflocket tar inget intryck av ditt icke-röstande.

Jag vill börja med att balansera mina åsikter: Jag hade innan gårdagen inte funnit särskilt mycket gott hos Piratpartiet (som nu fick 7,1 % av rösterna och därmed ett mandat i parlamentet), men under gårdagens valvaka så antog man att rösterna på Piratpartiet hindrade Sverigedemokraterna från platser i parlamentet. Den största väljargruppen för de båda, alltså unga män som inte helt känner sig tillfreds och samhöriga med systemet (alltså hur Sverige fungerar) hade valt Piratpartiet i större utsträckning än Sverigedemokraterna. Hellre organiserad själviskhet än organiserad smygnazism bland våra svenska representanter i EU-parlamentet.

Så, grattis Piratpartiet och lycka till, och era slogans kring integritet och övervakning har ändå något viktigt i sig tycker jag!

Spänningen kring valresultatet stiger, du kan följa den på Valmyndighetens hemsida där personrösterna uppdateras kontinuerligt.

2 svar

  1. […] är tröt och tröttare blir jag när jag läser blogg inlägg som min vän Fr Martin Walldén skriver på sin blogg. Nu är det inte bara Fr Martin som skriver om detta så att jag länkar till […]

  2. […] on this topic. Jag är tröt och tröttare blir jag när jag läser blogg inlägg som min vän Fr Martin Walldén skriver på sin blogg. Nu är det inte bara Fr Martin som skriver om detta så att jag länkar till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: