Från EFS Skellefteå till EFS Europa, från konferens till parlament

EFS årskonferens i Skellefteå är över, en lyckad tillställning med temat ”Våga växa”. Ett enormt arbete hade lagts ned av många människor redan innan konferensen, och ännu mer arbete lades ned under helgen. Ett stort TACK till alla som jobbat för att vi andra skulle ha det så bra som vi hade det!

Anna Thorén valdes till ny ordförande, utlovar mina böner för dig och för styrelsen.

”EFS” i ovanstående två stycken handlar förstås om missionsrörelsen Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen, som

”på den evangelisk-lutherska bekännelsens grund vill främja Kristi rikes tillväxt” (från § 1 EFS:s stadgar)

och som också kan förklaras på följande sätt:

EFS, som står för Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen, är en självständig organisation inom Svenska kyrkan, med betoning på mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom.Rörelsen består av ca 16.000 människor som är medlemmar i någon av de 400 föreningar som finns spridda över landet. Det gemensamma målet är att hjälpa människor att leva nära Jesus Kristus i vardagen. (www.efs.nu)

”EFS Europa” är ett lite fyndigt, och en smula tendensiöst, sätt att tala om den Europeiska Unionen (EU). EFS står då i det här sammanhanget för Europas Förenta Stater, ett sätt att säga att sammarbetet kring vissa frågor inte får övergår till en statsbildning, om jag får säga mitt.

Om knappt två veckor är det europaparlamentsval, det är nu hög tid att börja klura på vem som ska få min röst. Kanske har andra redan bestämt sig? Jag tycker i alla fall att det finns många goda kandidater och många dåliga. Jag tänkte rösta på en av de bra. Frågan är vem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: