Skenhelighet – eller vad man nu ska kalla det

Prästskjortan – fylld av associationer.
Vad tänker du när du ser en person klädd i prästskjorta?

I kyrkan? Jo, det är ju helt naturligt
På sjukhuset? Har någon dött?
På bussen? Ja, det är klart… även präster måste ju åka till jobbet
På systembolaget? Jaha, är det nattvardsvin eller?
I klädbutiken? Vaddå? Har inte präster kostym helt enkelt?

Kanske tänker du något helt annat, vad vet jag. Helt klart är det så att prästklädseln drar blickarna till sig. Nu när det har blivit vår och varmt döljs inte min skjorta längre av kläder hela tiden och det är lätt att känna sig uttittad. Och jag börjar fundera över om jag borde bete mig på något speciellt sätt när jag har skjortan på och är ute och rör mig bland folk?
Egentligen en väldigt dum tanke, för jag borde väl alltid vara sig själv (eller hur? – precis som alla andra). Och det är här  jag idag upptäckte min skenhelighet! För visst är det så att jag tänker mig lite extra för när jag cyklar med prästskjortan. OCH när jag var på väg hem från jobbet (med cykel) körde jag ganska snabbt och vårdslöst just då en bil kom. Tror ni inte att jag helt automatiskt kände efter som jackan var stängt! Puh! Den var stängd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: