Grunden

Vi har haft den stora glädjen att två gånger bli inbjudna till äldre syskon i tron för att få ta del av delar av deras bibliotek, båda gångerna har det varit från äldre präster som böckerna härstammat. Det har varit väldigt trevligt och vi har gått därifrån med mer material till redan dignande hyllor. Lärdom må vara en lätt börda, men inte lärdomens förpackningar. På lut har vi också 7,5 kilo Illustrerat Bibellexikon, en länge efterlängtad tyngd för min del, som min farbror skänkt oss.

Detta med, för undertecknad, nya böcker från en avslutad prästgärning är inte bara intressant, även om det onekligen ligger ett visst drag av tidsstudium och samtidshistoria över det hela, det är också direkt uppbyggligt.

Grunden heter en bok som vi fick idag, en konfirmandbok av Bo Giertz. Redan på första uppslaget kommer en god påminnelse till ala och envar:

Varför kallas du kristen?

Jag kallas kristen, emedan jag genom dopet är upptagen i Kristi kyrka och med kyrkan bekänner, att Kristus är min frälsare.

Ibland kan vi behöva vila i att vi är upptagna i kyrkan, vi är Guds barn, Gud är nådefull, Gud älskar oss, vi har den helige Ande.

Det är verkligen så att:

Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss? (Romarbrevet 8:32)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: