Oväntat möte

Ingen har väl undgått att riksdagen för en tid sedan beslutade om en könsneutral äktenskaplagstiftning. För Svenska kyrkans del betyder det att man nu måste ta ställning till hur man ska förhålla sig till denna nya lag. Ska man/vi ha en könsneutral vigselordning, behålla vår gamla och säga att vi inte vill viga samkönade par, avsäga oss vigselrätten och helt enkelt välsigna alla par som så önskar (oavsett sexuell läggning). Jag det finns ett flertal alternativa handlingsmöjligheter. Eftersom att jag sitter i Svenska kyrkans kyrkomöte så är jag en av de personer som ska besluta om just detta nu i höst. Med anledning av detta fick jag därför här om veckan ett brev från Missionsprovinsen. Det hela kändes ganska märkligt. JAG får brev av Missionsprovinsen??? Syftet var naturligtvis att propagera för att behålla äktenskapet endast mellan man och kvinna. Tyvärr tror jag inte Missionsprovinsen ökar chanserna för att just detta ska bli beslutet i höst. Är det något som många är rädda för så är det ”de hemska kvinnoprästmotståndarna”. Så deras tilltag kan nog vara kontraproduktivt.

Nu ligger skriften hemma på mitt skrivbord – jag har inte läst den ännu… Men nog känns det lite komiskt att jag har en skrift från Missionsprovinsen hemma hos mig…

2 svar

  1. Fick den där skriften också. Vi hade nog fått en bunt till församlingen.

  2. Det är kanske inget försök att värva dej. Typ. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: