Nummer ett

Denna lördag började ovanligt tidigt (jag brukar gärna ta en skön sovmorgon på lördagar). Kl.8 blev jag hämtad för färd mot Piteå och Centerpartiet i Västerbottens distriktsstämma och gemensamm nomineringsstämma inför kyrkovalet tillsammans med Norrbottens partidistrikt. Det är alltid trevligt med stämmor och just denna var extra trevligt eftersom jag i och med denna blivit placerad i topp på kyrkomöteslistan för Centerpartiet i Luleå stift. Det känns roligt att få fortsätta det arbete som jag har gjort under förra mandatperioden!

Jag funderade lite inför stämman vad jag tycker är viktigt med tanke på Svenska kyrkan och framtiden. I korta drag tänker jag såhär:

Svenska kyrkan brukar beskrivas som en öppen folkkyrka. Mina tankar kring detta…

ÖPPEN: Svenska kyrkan har ett stort förtroende hos många människor, och det ska vi vara rädda om. Svenska kyrkan ska vara öppen för alla som vill.

FOLK: Kyrkan är i första hand människorna i organisationen och inte en byråkratisk institution. Svenska kyrkan är på många håll en folkrörelse, men skulle kunna vara det i än större utsträckning. D.v.s. folk i rörelse – ett folk på vandring. Se kraften och möjligheterna när människor kommer samman!

KYRKA: Svenska kyrkan måste våga vara just kyrka. Ordet ”kyrka” kommer från grekiskan och betyder ungefär ”tillhör Herren”, d.v.s. Jesus. Jesus är kyrkans Herre och centrum. Kyrkans unika uppdrag måste tas till vara och fördjupas.

Mer om detta en annan gång…

Nu några bilder från dagen:

Alltid lika trevligt att träffa mamma och pappa

Alltid lika trevligt att träffa mamma och pappa

Abir Al-shalani, blivande EU parlamentariker, berättade om sitt liv och sina visioner.

Abir Al-shalani, blivande EU parlamentariker, berättade om sitt liv och sina visioner.

2 svar

  1. Grattis !

  2. Grattis och forsatt Lycka till!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: