Biskopens buckla och lagens tredje bruk

I helgen är det innebandyturnering för unga i Svenska kyrkan (det vill säga både Svenska kyrkans unga och SALT). Ska bli väldigt roligt, ryktet säger att biskop Hans Stiglund ska spela i stiftslaget. Den som lever får se, vi har en hög målsättning i vårt lag så vi hoppas att möta dem i finalen.

Jag har dock fått ett moraliskt dilemma på halsen. Min innebandyklubba heter ”Christian”, vilket ju är bra och passande, men med tillägget ”Sniper” (alltså prickskytt). Jag tycker inte om religionskrig, jag tror att korstågen och korsriddarna (och övriga korsfarare) inte hade helt korrekt i sin uttolkning av Guds vilja, så vad gör jag av detta?

Det finns ju teorier om heliga och rättfärdiga krig, kanske kan jag använda mig av dem?

om vi ska betrakta denna fråga lite mer seriöst så ska nog klubban kunna tjäna mig och laget väl. Den äkta kristna touchen får väl visa sig i spel, laganda och uppträdande (lagens tredje bruk återigen :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: