Skärpning Skellefteå!

Idag är det sista och avgörande matchen i kvartsfinalen mellan Linköping och Skellefteå i hockeyns slutspel och hela Skellefteå lär stå stilla i några timmar. Själv är jag väl måttligt intresserad, men ganska faschinerad av stämningen på Skellefteås matcher – fantastiskt! Och jag önskar verkligen Skellefteå lycka till i kväll!

En sak som inte är lika är lika fantastisk är Skellefteå kommuns förmåga att göra det möjligt att cykla i tätorten. Det talas mycket om att fler ska cykla och att man ska satsa på cyklisterna o.s.v. Men vad man inte verkar ha förstått är att oplogade, halvsmälta och sedan frusna vägar är HELT omöjliga att ta sig fram på med cykel. Och detta tillstånd hade många cykelvägar i morse när vi skulle in till jobbet. Två dagars töande och sedan en kall natt så kanske ni kan tänka er in i alla spännande spår som cykeln hade att följa…
Nej, skärpning Skellefteå! Innan cykeln kan bli ett verkligt alternativ till bilen måste vi kunna lita på att det går att ta sig fram. Tre dagar med kraftigt tö utan plogning är inte okej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: