En snövit tron

Idag bokstavligen vräker snön ner över Skellefteå! Ungefär tre decimeter snö har det kommit enligt uppgift och min tappra cykel fick gå bredvid mig hela vägen hem från jobbet. Arbetsdagen avslutades med kyrkvärdsträff i ”min” kyrka. Det kändes roligt och bra att få träffas och prata om vår gemensamma kallelse – att vara kyrka i vårt närområde. Vad får oss att längta till söndagens gudstjänst? Hur möter vi människor som kommer för första gången till vår kyrka? Frågorna är många och viktiga.

Som inledning på kyrkvärdsträffen sjöng vi SvPs 206 ”Herre, jag vill bida” – en mycket fin och för mig allt för sällan sjungen psalm. Sista versen kunde jag inte låta bli att koppla till dagens snöoväder (även om kopplingen kanske är ganska konstig…)

v.4: ”Det är gott att bida, Herre, vid din port, himlar öppnas vida, här är helig ort. Här min själ förnimmer glädjens nya ton, och jag ser ett skimmer från en snövit tron.”

2 svar

  1. Kul att du gillar den! / MW

  2. Hejsan! jag tror att jag ska passa på att bli först med ett ”reply” väldigt kul att ni har en blogg, eller snarare en hemsida egentligen! skickligt och snyggt!
    En klar favorit i min webläsare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: