Psalmers välsignelse

Jag är en riktig psalmnörd – jag älskar psalmer! Ja egentligen tycker jag mycket om musik överhuvudtaget, men psalmer har ett djup som mycket annan musik saknar. Psalmer har också varit (och är) viktiga för människors fromhetsliv. Tidigare hade de allra flesta en egen psalmbok, men däremot mer sällan en egen Bibel. Psalmer kan verkligen ge tröst, uppmuntran, utmaning och glädje!

I morgon ska jag prata på ”Missionsstunden” i den kyrka där jag jobbar om just psalmer, och framförallt kyrkopsalmer (d.v.s. psalmer om kyrkan). Detta har ju medfört den stora glädjen att jag idag har fått titta extra mycket i psalmboken! Under mina psalmboksstudier fastnade jag för en fantastisk psalm som också passar väldigt bra ihop med förra söndagens evangelietext (om Jesus som stillar stormen – som Martin skrev om). Psalmen jag tänker på är SvPs 48 ”Vilken vän vi har i Jesus”.

Vers 2 lyder: ”Har du sorger och bekymmer, är du modlös, trött och svag, Jesus hjälper dig att bära dina bördor dag för dag. Han som gråtit våra tårar ser vår ångest och vår nöd. Den som sörjer vill han trösta, den som vacklar ger han stöd.”

svps48

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: