Hej världen!

Nu är jag också på bloggbanan, på stapplande steg…

Martin har kommit igång bra, men jag tror att jag tar honom i nästa kurva :-)

Min helg har varit intensiv med konfirmandläger i Hemavan så några djupsinniga predikotankar har inte hunnits med för min del. Vi har däremot pratat en del om relationer, kärlek, vänskap, offer, synd och förlåtelse. Viktiga och intressanta delar av livet och vår tro. Till exempel fick konfirmanderna veta vad det är för lamm som vi sjunger om vid varje mässa. ”O Guds lamm, du som tar bort världens synd…”
Lördagkvällen avslutades med en enkel mässa i Hemavans kyrka, där vi fick del av lammets blod (alltså Jesus).

För övrigt tycker jag att Gamla Testamentets bilder och berättelser ger den kristna tron ytterligare djup. Som till exempel bilden av Jesus som judarnas offerlamm… säkert återkommer jag till detta ämne. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: